Postherpetická neuralgie a její léčba - Haklová, Olga; Hakl, Lubomír (Remedia, 2011)
Postherpetická neuralgie jako představitel neuropatické bolesti je mnohdy závažným problémem, se kterým se setkáváme v našich ambulancích. Je nesmírně obtěžující pro pacienty, kterým snižuje kvalitu života. Nastavení účinné terapie ke zmírnění zatěžujících symptomů, především intenzivní bolesti, je mnohdy těžkým oříškem i pro ošetřujícího lékaře. Uvádíme kazuistiku, kdy se nám podařilo docílit úspěchu po třech letech trvání postherpetické neuralgie.
Keywords: Carbamazepine; kapsaicin; Therapeutics; Herpes Zoster; kazuistika; Neuralgia, Postherpetic; tramadol; terapie; postherpetická neuralgie; Tramadol; lidé; karbamazepin; ženské pohlaví; herpes zoster; Capsaicin; Humans; transdermální náplast; Transdermal Patch; Female; lidé středního věku; Middle Aged