Strangulační traumata penisu - naše zkušenosti s kovovými materiály - Šámal, Vladimír (Česká urologie, 2011)
Kazuistiky prezentují případy pacientů, kteří za účelem udržení delší nebo kvalitnější erekce použili konstrikční kroužky z kovového materiálu. Vzhledem k povaze použitého materiálu bylo po vzniku otoku vlivem strangulace jejich odstranění velice obtížné.
Keywords: chování sebezraňující; Foreign-Body Reaction; nemoci penisu; lidé středního věku; výsledek terapie; Treatment Outcome; Penis; mužské pohlaví; Constriction, Pathologic; Self-Injurious Behavior; reakce na cizí těleso; Middle Aged; penis; stenóza; Humans; lidé; Penile Diseases; Male