Důvody a průběh novelizace české verze Addenbrookského kognitivního testu (ACE-CZ) - Bartoš, Aleš; Raisová, Miloslava; Kopeček, Miloslav (Česká a slovenská neurologie a neurochirurgie, 2011)
Autoři rozvádějí důvody k novelizaci první české podoby Addenbrookského kognitivního testu a podrobně vysvětlují změny v nové české verzi testu se zkratkou ACE-CZ.
Keywords: Neurology; demence; Cohort Studies; Czech Republic; Alzheimerova nemoc; Surveys and Questionnaires; kognitivní věda; Česká republika; kognitivní poruchy; Alzheimer Disease; Cognitive Science; Language; Dementia; průzkumy a dotazníky; Memory; jazyk (prostředek komunikace); paměť; kohortové studie; Cognition Disorders; neurologie