Je oprávněné provedení pneumonektomie v léčbě plicních metastáz? - Čapov, Ivan; Doležel, Jan; Vlček, Petr; Veverková, Lenka; Jedlička, Václav; Peštál, Adam; Veselý, Martin (Rozhledy v chirurgii, 2011)
Autoři rozebírají otázku provedení pneumonektomie v léčbě plicních metastáz. Podrobně rozebírají indikace, vlastní zákrok, přežívání a faktory pro přežívání. Uvádějí kazuistiku jediného nemocného ve svém souboru. Cílem práce je upozornit i na možnost pneumonektomie v rámci chirurgické léčby plicních metastáz.
Keywords: Middle Aged; lidé; Pneumonectomy; metastázy nádorů; přežití; Survival; pneumektomie; Neoplasm Metastasis; Humans; Male; mužské pohlaví; Lung Neoplasms; nádory plic; lidé středního věku