Dysfagie a pomůcky při poruchách polykání - Kejklíčková, Ilona; Florianová, Radka (Medicína pro praxi, 2012)
Poruchy polykání tvoří v současné době velmi zajímavou problematiku nejen v praxi klinických logopedů. Možnost odborné pomoci pacientům s využitím dostupných, odborných pomůcek, tvoří obsah předkládaného textu. V oblasti ošetřovatelství by bylo velmi vhodné využití a seznámení se s touto problematikou.
Keywords: zdravotnické prostředky; Deglutition; Rehabilitation of Speech and Language Disorders; Equipment and Supplies; fáze vědomá a nevědomá; rehabilitační pomůcky; poruchy polykání; Drinking; pomůcky při poruchách polykání; pomůcky pro usnadnění příjmu tekutin; lidé; polykání; pití; rehabilitace poruch řeči a jazyka; Humans; Deglutition Disorders; Equipment Design; design vybavení