Letní dům přispívá k prevenci sociálního vyloučení dětí a mladých lidí z dětských domovů - Bromová, Martina; Blahovcová, Andrea (Fórum sociální politiky, 2010)
Občanské sdružení Letní dům podporuje sociální začleňování dětí a mladých lidí z dětských domovů do běžné společnosti realizací dvou projektů. Prvním je Sociální rehabilitace - registrovaná sociální služba , která nabízí dětem vícedenní sociálně- terapeutické pobyty mimo ústavní prostředí. Druhý projekt nazvaný Spolu o krok dále nabízí pobyty v tréninkovém bytě v Praze, kde se mladí lidé nad třináct let připravují na samostatný a soběstačný život, a individuální doprovázení při odchodu z dětského domova.
Keywords: Social Welfare; mladiství; Child Day Care Centers; Child; Adolescent; Organizations, Nonprofit; sociální péče o dítě; dítě; Child Welfare; sociální péče; Child, Institutionalized; Adolescent, Institutionalized; Social Facilitation; mladiství v ústavní péči; sociální facilitace; dítě v ústavní péči; neziskové organizace; zařízení denní péče pro děti