Podprahové vnímání, medicína a návykové nemoci - Nešpor, Karel (Praktický lékař, 2012)
Podněty, které přicházejí do mozku, mohou ovlivňovat tělesný i emoční stav, i když si je jedinec neuvědomuje. Podprahového vnímání se využívá v reklamě, ale dochází k němu bezděčně i v situacích každodenního života. To s sebou často přináší zdravotní rizika. Existují také možnosti, jak podprahové vnímání využívat terapeuticky.
Keywords: Psychophysiology; Cues; podněty; Mind-Body Therapies; návykové chování; sugesce; Humans; psychosomatické a relaxační terapie; Advertising; percepce; Perception; lidé; terapie; Therapeutics; Behavior, Addictive; Suggestion; inzerce jako téma; psychofyziologie