Programový systém Control Web a jeho možnosti interakce s reálným prostředím - Cagaš, Roman; Cagaš, Pavel; Kofránek, Jiří (Medsoft ..., 2012)
Control Web je distribuované objektové prostředí pro vývoj aplikací reálného času, vizualizaci procesů a simulací s využitím platformy Windows, vyvíjená více než 20 let. V průmyslových aplikacích se Control Web stal v ČR de facto velmi rozšířeným standardem. Pro tvorbu biomedicínských přístrojů nabízí možnosti snadného vizuálního návrhu jednotlivých řídících a vizualizačních komponent biotechnologických přístrojů. Jednou z dalších možností je i využití systému pro vizualizaci výukových simulací. Předchozí verzi tohoto systému byla např. využita pro realizaci simulátoru Golem nebo a tvorbu interaktivního simulátoru ledviny. Současná verze systému mimo jiné umožňuje využívat 3D komponenty a nástroje počítačového vidění. Pro tuto verzi je vyvíjena simulační komponenta, která umožní využít vizualizaci výstupů simulačního modelu běžícího na pozadí systému. Práce na tvorbě výukových lékařských simulátorů je mimo jiné podporována projektem MPO FR—TI3/869.
Keywords: automatizace; Computer Simulation; interpretace obrazu počítačem; počítačová simulace; software; internet; Automation; Software; Image Interpretation, Computer-Assisted; Internet