Podpora výuky tvorby bezbariérového webu - Kužílek, Jakub; Spilka, Jiří; Lhotská, Lenka (Medsoft ..., 2012)
V současnosti nabývá tvorba bezbariérového webu stále většího významu. Bezbariérový web je jakýmsi standardem slušnosti a plně v souladu se základní myšlenkou Internetu jako univerzálního média pro všechny. V současné době existuje několik metodik (českých i zahraničních), které se tvorbou bezbariérového webu zabývají. Tvůrce stránek zároveň musí počítat s tím, že ne každý má k dispozici stejné zobrazovací a vstupní zařízení. Naší prací bylo vytvořit multimediální materiál o tvorbě, správě a provozování bezbariérového webu, který bude využitelný studenty prezenčního i dálkového studia.
Keywords: Computer-Assisted Instruction; Multimedia; Internet; Persons with Disabilities; počítačem řízená výuka; multimédia; pomůcky pro komunikaci postižených; internet; Education, Special; speciální vzdělávání; postižení; Communication Devices for People with Disabilities