Režim na stomatologických pracovištích - Podstatová, Renata; Haliřová, Růžena (Sestra (Praha), 2012)
Autorky příspěvku popisují rizika práce ve stomatologické ordinaci a zásady prevence vzniku a šíření infekčních onemocnění na stomatologických pracovištích, včetně zásad dezinfekce a sterilizace a pracovního režimu sestry v ordinaci.
Keywords: Sterilization; hygiena; Nurses; Hygiene; stomatologická péče; Disinfection; primární prevence; kontaminace zdravotnického vybavení; Primary Prevention; Equipment Contamination; lidé; Cross Infection; dezinfekce; pracovní režim sestry; chemické škodliviny; zdravotní sestry; Hand Hygiene; sterilizace; infekce spojené se zdravotní péčí; hygiena rukou; Dental Care; Nursing Care; ošetřovatelská péče; aerosolové infekce; Humans