Moderná hysteroskopia - Vargová, Martina; Dosedla, Erik; Richnavský, Ján (Aktuální gynekologie a porodnictví, 2012)
Hysteroskopia je efektívna diagnostická a terapeutická metóda v intrauterinnej patológií, ktorá má zo všetkých dostupných diagnostických metodík najvyššiu senzitivitu a špecificitu. Hysteroskopia postupne nahrádza diagnostickú kyretáž, ktorá v porovnaní s hysteroskopiou neposkytuje adekvátnu diagnostiku organického nálezu v dutine maternice, prípadne riešenie intrauterinnej patológie diagnostickou kyretážou je skôr náhodné.
Keywords: anestezie a analgezie; Female; sterilizace reprodukční; polypy; techniky ablace endometria; Tissue Adhesions; ženské pohlaví; biopsie; uterus; Uterine Diseases; Uterus; Myoma; lidé; hysteroskopie; Anesthesia and Analgesia; myom; Endometrial Ablation Techniques; pooperační komplikace; Sterilization, Reproductive; adheze tkání; Polyps; Postoperative Complications; Biopsy; nemoci dělohy; Hysteroscopy; Humans