Výskyt importovaných CPE (Carbapenemase Producing Enterobacteriaceae) nákaz v České republice v období září–prosinec 2011 - Žemličková, Helena; Hrabák, Jaroslav; Hedlová, Dana; Laskafeldová, Kateřina; Jindrák, Vlastimil; Bendová, Eva; Čermák, Pavel; Bártová, Markyta; Steinerová, Alena; Petkov, Vladimír; Nyč, Otakar (Zprávy Centra epidemiologie a mikrobiologie (2011, Print), 2012)
Příspěvek dokumentuje výskyt importovaných nákaz vyvolaných kmeny z čeledi Enterobacteriaceae s produkcí karbapenemáz, jak byly zaznamenány v České republice od září do prosince 2011.
Keywords: lidé; Middle Aged; Adult; Mortality; importované nákazy; nemocnice; Klebsiella pneumoniae; Female; beta-laktamasy; Klebsiella; Hospitals; beta-Lactamases; karbapemenázy; Primary Prevention; kultivační techniky; Humans; Inpatients; Česká republika; morbidita; Klebsiella Infections; lidé středního věku; mužské pohlaví; mortalita; enterobakteriální infekce; Czech Republic; ženské pohlaví; infekce bakteriemi rodu Klebsiella; Male; Morbidity; Aged; primární prevence; hospitalizovaní pacienti; Culture Techniques; dospělí; Enterobacteriaceae Infections; Enterobacteriaceae; senioři