Vyšetřování odpadních vod na přítomnost polio a ostatních enterovirů v ČR v roce 2011 - Rainetová, Petra (Zprávy Centra epidemiologie a mikrobiologie (2011, Print), 2012)
NRL pro enteroviry spolupracuje s WHO v rámci polioeradikační strategie na sledování cirkulace poliovirů/ enterovirů v odpadních vodách. Odpadní vody se odebírají v 8 městech Čech a Moravy a 3 utečeneckých táborech. Zpracování odpadních vod probíhá podle metodiky WHO. Při nálezu poliovirů v odpadní vodě je vzorek zaslán do RRL Helsinki a jsou informovány příslušné orgány ČR.
Keywords: Česká republika; Statistics as Topic; Poliovirus; mikrobiologické techniky; lidé; odpadní vody; polioeradikační program; statistika jako téma; Czech Republic; Enterovirus; enteroviry; Sewage; Microbiological Techniques; Humans