Inkretinová terapie: ovlivnění kardiovaskulárního rizika - Kvapil, Milan (Remedia, 2012)
Inkretinová terapie vykazuje velmi dobrou klinickou účinnost a bezpečnost. Pozitivní ovlivnění kardiovaskulárních rizikových faktorů je v souladu s výsledky prvních metaanalýz již provedených klinických studií, které prokazují významné snížení kardiovaskulárního rizika. Pokud budou stávající výsledky potvrzeny prospektivními studiemi, zaujme inkretinová terapie pozici léčby první volby vedle metforminu.
Keywords: diabetes mellitus; Incretins; Humans; Diabetes Mellitus; inkretiny; Financing, Organized; Cardiovascular Diseases; Clinical Trials as Topic; glukagonu podobný peptid 1; hodnocení rizik; Glucagon-Like Peptide 1; kardiovaskulární nemoci; financování organizované; Risk Assessment; lidé; GLP-1; hodnocení léčiv; Drug Evaluation; klinické zkoušky jako téma