Kapslová kolonoskopie tlustého střeva v České republice - Jílková, Jana (Lékařské listy, 2012)
Vyšetření tlustého střeva pomocí kapslové endoskopie je neinvazivní a bezbolestná metoda umožňující odhalení změn na sliznici včetně časných stadií karcinomu. V diagnostice se stává alternativou kolonoskopického vyšetření tlustého střeva.
Keywords: kolonoskopie; tlusté střevo; Multicenter Studies as Topic; kapslová endoskopie; multicentrické studie jako téma; lidé; Colonoscopy; Capsule Endoscopy; Prospective Studies; Czech Republic; Intestine, Large; Video Recording; audiovizuální záznam; Humans; prospektivní studie; Česká republika