Vědci jednoznačně vysvětlili původ déja vu - Daniel, David (Lékařské listy, 2012)
V rámci jednoho z projektů realizovaných ve Středoevropském technologickém institutu (CEITEC) se poprvé v historii podařilo prokázat původ fenoménu déja vu jako čistě neurologického jevu.
Keywords: Hippocampus; lidé; Neurologic Examination; hipokampus; déja vu; neurologické vyšetření; Deja Vu; Humans