Nad dotazy pacientů (Spolupráce s projektem Hojení 21) - Koutná, Markéta (Dermatologie pro praxi, 2012)
Hojení ran fázovou metodou získává své příznivce v České republice více než deset let. Pro větší edukaci pacientů z podnětu České společnosti podpory zdraví a České společnosti pro léčbu rány vznikl v roce 2005 projekt „Hojení 21“. Tři roky pracuje internetová poradna, ve které odborníci v hojení ran odpovídají na dotazy pacientů. Statistické údaje předkládají zájem laické veřejnosti o problematiku, ale i systémové problémy ve zdravotnictví, vycházející z nedostatku specializovaných ambulancí zabývajících se nehojícími se ránami.
Keywords: Patient Education as Topic; hojení ran vlhkou metodou; podpora zdraví; Health Promotion; Wound Healing; Counseling; lidé; sociální média; vzdělávání pacientů jako téma; Česká společnost pro léčbu rány; Organizations, Nonprofit; poradenství; obvazy hydrokoloidní; Internet; hojení ran; Social Media; léčba terapeutickými materiály; Bandages, Hydrocolloid; neziskové organizace; internet; Humans