Kombinovaná terapie u pacienta s neuspokojivou metabolickou kompenzací diabetes mellitus 2. typu - Scheinost, Michal; Fajtlová, Vendula; Pátková, Helena; Janíčková Žďárská, Denisa; Honka, Marek (Kazuistiky v diabetologii, 2012)
Kazuistika dokumentuje pozitivní efekt kombinované terapie diabetes mellitus u obézního pacienta s neuspokojivou metabolickou kompenzací navzdory vysoké denní dávce inzulínu v režimu IIT (intenzifikovaný inzulínový režim). Výhodou nové terapie kromě snížení glykovaného hemoglobinu bez nárůstu frekvence hypoglykemií jsou i neglykemické účinky, které moderní léčba diabetes mellitus 2. typu přináší.
Keywords: rozvrh dávkování léků; karbamáty; hypoglykemie; Pioglitazone; glargin; Thiazolidinediones; Patient Compliance; Diet, Reducing; repaglinid; Diabetes Mellitus, Type 2; dlouhodobě působící inzulin; Obesity; lidé; pioglitazon; glukagonu podobný peptid 1; Insulin, Regular, Human; Drug Therapy, Combination; Drug Administration Schedule; Hypoglycemic Agents; diabetes mellitus 2. typu; kardiovaskulární riziko; thiazolidindiony; adherence pacienta; Hypoglycemia; Weight Loss; hypoglykemika; liraglutid; obezita; Male; Carbamates; Cardiovascular Diseases; Piperidines; redukční dieta; hmotnostní úbytek; glykovaný hemoglobin; kombinovaná farmakoterapie; Glucagon-Like Peptide 1; kardiovaskulární nemoci; Liraglutide; Insulin, Long-Acting; lidé středního věku; mužské pohlaví; Glycated Hemoglobin; Middle Aged; piperidiny; inzulin lidský; Humans