Nové léky v terapii epilepsie - Kuba, Robert (Remedia, 2012)
Souhrnný článek se zabývá současným postavením nových antiepíleptik se zaměřením na ta, která byla zavedena do klinické praxe v poslednich pěti letech, a krátce představuje léky, které jsou již v poslední fázi vývoje a lze je v nejbližší době v klinické praxi očekávat.
Keywords: acetamidy; perampanel (PMP); karbamáty; Epilepsy; Drug Resistance; retigapin (RTG); zonisamid (ZNS); pyridony; isoxazoly; lakosamid (LCM); eslikarbazepin (ESL); Anticonvulsants; triazoly; léková rezistence; Isoxazoles; lidé; klasická antiepileptika; antikonvulziva; Pyridones; Dioxolanes; Acetamides; pyrrolidinony; Receptors, AMPA; brivaracetam (BRV); dioxolany; nová antiepileptika; epilepsie; Triazoles; Carbamates; farmakorezistence; Phenylenediamines; AMPA receptory; stiripentol (STP); dibenzazepiny; Dibenzazepines; Pyrrolidinones; rufinamid (RFM); fenylendiaminy; Humans