Etické aspekty ošetřovatelské anamnézy na JIP - Gulášová, Ivica (Sestra (Praha), 2012)
Zajištění přímé anamnézy od pacienta nebo nepřímé od přátel, resp. kontaktní osoby, umožní navázat kontakt s pacientem/klientem a získat jeho důvěru, proto klade vysoké nároky na profesionalitu sestry. Potřebné údaje lze získat i z dokumentace, od spolupacientů nebo od členů zdravotnického týmu.
Keywords: záznamy jako téma; jednotky intenzivní péče; ošetřovatelská etika; princip autonomie; Principle-Based Ethics; Nurses; Ethics, Nursing; anamnéza; lidé; zdravotní dokumentace; princip beneficience; Intensive Care Units; Records; princip justice; princip non-maleficience; zdravotní sestry; etika založená na principech; Medical History Taking; Humans