Unhealed wounds: medical malpractice in the twentieth century - recenze - Kotula, Jan (Časopis zdravotnického práva a bioetiky, 2012)
Cílem této recenze je shrnout hlavní aspekty knihy autora Neala C. Hogana Unhealed wounds: medical malpractice in the twentieth century, která vyšla v roce 2003 v New Yorku. Jak název napovídá, kniha se zabývá chronologickým vývojem problematiky profesního pochybení lékařů v USA v minulém století. Tato recenze stručně informuje o autorovi, nicméně její podstatná část se zabývá obsahem publikace. Recenze se zabývá popisem jednotlivých kapitol ve stejném pořadí, jak jsou uvedeny v knize. Zdůrazněny jsou hlavní historické milníky problematiky profesního pochybení lékařů. V závěru je recenzentem provedeno zhodnocení publikace a zamyšlení nad případnou aplikací americké právní doktríny týkající se profesního pochybení lékaře v českém právním systému.