Pedikulóza - Koktavá, Dana (Dermatologie pro praxi, 2012)
Pedikulóza je napadení vší dětskou (Pediculus capitis). Výskyt vši dětské se v posledních letech zvyšuje ve všech zemích světa, včetně České republiky. Příčinou je rezistence k odvšivovacím insekticidním přípravkům.
Keywords: Pyrethrins; Parasidose; Lice Infestations; Hedrin; veš dětská; dermatózy skalpu; dimethylpolysiloxany; insekticidy; rezistence k insekticidům; Diffusil H Forte; Scalp Dermatoses; vlasové přípravky; Pediculus; Pediculus capitis; fenylethery; odvšivování; Hair Preparations; Insecticide Resistance; zavšivení; lidé; výskyt; Humans; Insecticides; pyrethriny; Phenyl Ethers; Dimethylpolysiloxanes