Kašel a jeho léčba antitusiky - Mazáková, Helena (Causa subita, 2004)
U zdravých osob kašel představuje jeden z obranných reflexních mechanizmů. Za patologických okolností může být symptomem závažného onemocnění. Léčba antitusiky je indikovaná u suchého dráždivého kašle, často provázejícího závažná onemocnění respiračního ústrojí.
Keywords: Analgesics, Opioid; kašel; aminoalkoholy; lidé; Cough; Amino Alcohols; Humans; Antitussive Agents; antitusika; Phenylbutyrates; fenylbutyráty; opioidní analgetika