Prospektivní a retrospektivní analýza vývoje výkonnosti předních českých hráčů tenisu - Pecha, Jan; Dovalil, Josef (Česká kinantropologie, 2012)
Studie se zabývá dlouhodobým výkonnostním vývojem předních českých hráčů a hráček tenisu od žákovských kategorií až po dospělost. Za použití prospektivní a retrospektivní analýzy jejich umístění v oficiálním celostátním hodnocení a hodnocení ATP a WTA se snaží postihnout souvislost soutěžní úspěšnosti v mladším věku a ve věku vrcholové sportovní výkonnosti.
Keywords: mezinárodní agentury; sporty; tělesná výchova; Achievement; následné studie; ATP; financování organizované; Tennis; Humans; Athletic Performance; Sports; Aptitude; sportovní výkon; statistika jako téma; lidé; Follow-Up Studies; International Agencies; tenis; úspěšnost; WTA; talent; Financing, Organized; Physical Education and Training; Statistics as Topic; nadání; dlouhodobá koncepce sportovního tréninku