Jaterní tkáň a její funkce - Wilhelm, Zdeněk (Causa subita, 2012)
Jaterní tkáň je významnou tkání lidského organismu nejenom svou velikostí a hmotností, ale i svojí metabolickou aktivitou. Významná metabolická aktivita - a nejenom ta - vychází z ojedinělé histologické stavby tkáně s krevním oběhem, se kterou se nesetkáváme u žádné jiné tkáně lidského organismu.
Keywords: hepatocyty; Liver; Hepatocytes; jaterní krevní oběh; Liver Circulation; lidé; jaterní oběh; Enterohepatic Circulation; játra; funkce jaterního parenchymu; enterohepatická cirkulace; Humans