ADHD od dětství do dospělosti - Theiner, Pavel (Psychiatrie pro praxi, 2012)
ADHD je relativně nová diagnostická jednotka, která ale popisuje dlouho známou symptomatologii. ADHD je geneticky podmíněná neurovývojová porucha, jejíž základní příznaky (nepozornost, hyperaktivita a impulzivita) se modifikují v různých životních obdobích. Porucha začíná v dětství a přes dospívání obvykle pokračuje do dospělosti. Každé věkové období má svá diagnostická i terapeutická specifika.
Keywords: dospělí; propylaminy; Adrenergic Uptake Inhibitors; dítě; Age Factors; Adult; Atomoxetine Hydrochloride; Methylphenidate; Adolescent; věkové faktory; lidé; Propylamines; atomoxetin; inhibitory vychytávání adrenergních neurotransmiterů; methylfenidát; Attention Deficit Disorder with Hyperactivity; hyperkinetická porucha; Child; emoční dysregulace; mladiství; Humans