Typy validity ve výzkumu komponent NANDA International - Mazalová, Lenka; Marečková, Jana (Profese online, 2012)
Cílem článku je uvést informace o typech validity a validizačních studiích v oblasti diagnostiky NANDA International, akcentovat jejich význam pro rozvoj ošetřovatelské vědy a poukázat na badatele, kteří se problematice věnují. Autorky vycházejí z teze, že validita je nezbytnou komponentou bádání a má významný dopad na věrohodnost výzkumu diagnostických pojmů NANDA International. Předkládají názor, že k posílení vědecké úrovně validizace diagnostiky NANDA International bude prioritní realizovat studie s užitím konstruktové validity.
Keywords: Nursing Diagnosis; Validation Studies as Topic; ošetřovatelská diagnóza; výzkum; Research; Humans; lidé; validační studie jako téma