How to design an integration platform for interoperable EHR? - Krsicka, Daniel; Šárek, Milan (European Journal for Biomedical Informatics, 2012)
Výchozí stav: Integracní platforma je základním technickým prostredkem pro realizaci interoperabilního elektronického zdravotního záznamu (EHR). Cíle: Naším cílem je analýza funkcionálního clenení integracní platformy a jeho vazby na definované úrovne interoperability. Metody: Na modelových prípadech overíme, zda je možné definovat jednoduchou závislost mezi prípady užití EHR a technologickými funkcionalitami integracní platformy. Výsledky: Experimentálne zjistíme, že závislost existuje a lze s ní pracovat. Závery: Výsledky budou diskutovány s ohledem na možnosti zobecnení metody, její praktické používání a další výzkum v této oblasti.
Keywords: Medical Informatics; Records; Reference Standards; lidé; integrační platforma; informační systémy; Information Systems; Humans; integrační vzor; referenční standardy; lékařská informatika; záznamy jako téma