Výročí Josefa Thomayera – 85 let od smrti, 160 let od narození - Hlaváčková, Ludmila (Časopis lékařů českých, 2012)
Studie, rozdělená do několika částí, rekonstruuje na základě archivních pramenů, Thomayerových spisů a literatury, jeho životní osudy, pracovní podmínky, pedagogickou, vědeckou a popularizační činnost.
Keywords: lékařství; klinické lékařství; pedagog; dějiny lékařství; výročí a významné události; Medicine; výchova a vzdělávání; History of Medicine; vědec; věda; popularizátor; literatura; Anniversaries and Special Events; Working Conditions; Clinical Medicine; pracovní podmínky; Science; Education; Literature