Léčivý muškát Pelargonium sidoides - Navrátilová, Zdeňka (Praktické lékárenství, 2012)
Pelargonium sidoides je vytrvalá rostlina pocházející z jižní Afriky, kde se odedávna používá v tradiční medicíně. Afričtí domorodci používají kořeny této rostliny zejména k léčbě plicních onemocnění. Moderní studie potvrdily antibakteriální a imunostimulační účinky této rostliny a v současné době se standardizovaný extrakt EPs 7630 používá v západní medicíně k léčbě nachlazení.
Keywords: EPs 7630; léčivé přípravky; Coumarins; antimikrobiální a imunostimulační účinek; Phytotherapy; klinické zkoušky jako téma; Pharmaceutical Preparations; kumariny; Common Cold; lidé; Clinical Trials as Topic; Pelargonium; umckaloabo; fytoterapie; Humans; tradiční lékařství; nachlazení; Medicine, Traditional