Prípad nesexuálneho sadizmu a kanibalizmu - Heretik, Anton; Novotný, Vladimír; Vyhnálková, V (Česká a slovenská psychiatrie, 2012)
Znalci posudzovali prípad 43ročného muža, ktorý bol stíhaný pre trestné činy úkladnej vraždy. Páchateľ bol odhalený po tom, ako si cez internet dohodol, že usmrtí a následne skonzumuje časti tela švajčiarskeho občana. Ten neskôr prípad ohlásil polícii. Pri zatýkaní podozrivého došlo k prestrelke, pri ktorej bol postrelený policajt, páchateľ ťažko poranený a neskôr zomrel v nemocnici. Následným policajným vyšetrením bol objavený hrob s pozostatkami dvoch mladých žien. Ich telá boli rozštvrtené, so stopami po násilnom trestnom čine. Páchateľ s nimi predtým dlhodobo komunikoval cez internet o spôsobe ich usmrtenia. Obete usmrtil a vybrané časti pravdepodobne skonzumoval. Na základe analýzy vyšetrovacieho spisu, zdravotnej anamnézy, objektívnej anamnézy od brata znalci došli k záveru, že u páchateľa sa jednalo o schizoidnú poruchu osobnosti, nesexuálny nekrofilný sadizmus a kanibalizmus.
Keywords: dospělí; znalecký posudek; Forensic Psychiatry; parafilie; Adult; Expert Testimony; soudní psychiatrie; lidé; kanibalismus; Paraphilic Disorders; vražda; Male; Homicide; Internet; sadismus; Cannibalism; mužské pohlaví; internet; Sadism; Humans