Tumory páteře v CT a MR obrazu - přehled a diferenciální diagnostika nejčastějších postižení - Mechl, Marek; Šprláková-Puková, Andrea; Keřkovský, Miloš (Česká radiologie, 2012)
Souborný referát shrnuje rysy nejčastějších nádorových postižení skeletu páteře na základních zobrazovacích metodách - skiagrafii, počítačové tomografii (CT) a magnetické rezonanci (MR). Předkládá základní diferenciálně diagnostickou rozvahu a rozebírá přínos jednotlivých typů vyšetření u jednotlivých postižení.
Keywords: metastázy nádorů; diferenciální diagnóza; Magnetic Resonance Imaging; Neoplasms, Bone Tissue; hemangiom; Chordoma; Diagnostic Imaging; Tomography, X-Ray Computed; Neoplasms; nádory; Lymphoproliferative Disorders; lidé; Hemangioma; magnetická rezonanční tomografie; páteř; Diagnosis, Differential; Spine; nádory páteře; diagnostické zobrazování; Spinal Neoplasms; lymfoproliferativní nemoci; chordom; nádory kostní tkáně; počítačová rentgenová tomografie; Bone Cysts, Aneurysmal; aneurysmatické kostní cysty; Neoplasm Metastasis; Humans