Rozvoj e-learningu na 1. LF UK Praha - Štuka, Čestmír; Nikl, Tomáš (MEFANET report, 2008)
V průběhu let 2006 a 2007 byly na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze zaváděny e-learningové technologie a nástroje. Během zmiňovaného období došlo k vysokému nárůstu počtu elektronických výukových objektů jako podpůrných nástrojů výuky a vysoké penetraci el. výukových objektů v pedagogické praxi. V příspěvku představím tyto technologie tak jak byly postupně na 1. LF UK implementovány, zejména Výukový portál 1. lf UK, LMS Adobe Connect a vzájemné propojení e-learningových technologií se Studentským informačním systémem.
Keywords: Computer-Assisted Instruction; využití lékařské informatiky; Information Storage and Retrieval; Programmed Instructions as Topic; Česká republika; informační systémy; počítačem řízená výuka; ukládání a vyhledávání informací; Medical Informatics Applications; Information Systems; Czech Republic; programovaná výuka jako téma