Naše zkušenosti s informačním systémem - Nosek, T; Svoboda, P (MEFANET report, 2008)
Potřeba sdílení materiálů se objevila již v počátku našich studií, a proto byl vybudován systém statických webových stránek, který byl s přibývajícím počtem materiálů transformován v dynamický PHP+MySQL systém a byl nazván ‘Medikl‘. Prioritou bylo udělat systém co nejjednodušší a nejpřístupnější bez nutnosti autorizace a autentifikace, ale vzhledem k občasnému zneužití musela být tato implementována. Během pěti let přerušovaného vývoje se přirozeně vyselektovala skupina funkcí, kterým byl systém přizpůsoben. Další vývoj systému byl přerušen vzhledem téměř nulové podpoře ze strany autorit. Systém však stále běží a je studenty využíván. Později byly zkušenosti použity při vývoji systému pro Ústav lékařské biofyziky v Hradci Králové.
Keywords: Computer-Assisted Instruction; informační systémy; Medical Informatics Applications; programovaná výuka jako téma; studium lékařství; využití lékařské informatiky; Česká republika; Information Systems; Education, Medical; Programmed Instructions as Topic; Czech Republic; počítačem řízená výuka