Novinky v očním lékařství a léčbě refrakčních vad. Výukové materiály pro posluchače LF - Synek, Svatopluk; Synková, Monika (MEFANET report, 2008)
Praktická výuka očního lékařství a optometrie je vázaná na zobrazení vyšetřovaného orgánu pomocí oftalmologických přístrojů. Digitalizace obrazového signálu umožnila tvorbu audiovizuálních pomůcek, ale i možnost zapojení větší skupiny posluchačů do aktivní výuky.
Keywords: audiovizuální pomůcky; refrakční vady; Česká republika; Optometry; Ophthalmology; oftalmologie; Refractive Errors; Czech Republic; optometrie; Audiovisual Aids