E-learningový kurz "Management kvality ve zdravotnických organizacích" - Zgodavová, Kristína; Bourek, Aleš; Bober, Peter; Forýtková, Lenka; Vlk, Daniel (MEFANET report, 2008)
V rámci konference seznamujeme s e-learningovým kurzem “Management kvality ve zdravotnických organizacích”, který prošel akreditací příslušných ministerstev v několika státech EU. Současně předvedeme software “Simulační hra manažerských rolí – QM-RPS”. V současnosti jsou dostupné čtyři základní a deset volitelných modulů (různé kurzy/předměty v závislosti na individuálních požadavcích zákazníků). Kurz naplňje požadavky harmonizovaného schématu Evropské organizace pro kvalitu (EOQ) pro manažéry kvality. Ozřejmíme požadavek na potřebné zapojení laické komunity (občanů) do oblasti managementu kvality ve zdravotnickém prostředí. Kurz lze provozovat v rámci různých prostředí Webu. Předkládáme průběžné poznatky získané v rámci empirického výzkumu projektů Leonardo da Vinci SK 03/B/F/PP – 177014 “IMPROHEALTH", SK/06/3/F/PP – 177443 "IMPROHEALTH _COLLABORATIVE" and KEGA 3-4121-06 “Webové portály nástrojů, metod a případových studií managementu kvality, (“Web portal of tools, methods and case studies of the quality management".)
Keywords: Computer-Assisted Instruction; vyučovací postupy; Educational Technology; počítačem řízená výuka; kvalita zdravotní péče; komplexní management jakosti; Software; Total Quality Management; počítačová simulace; Quality of Health Care; Computer Simulation; software