Retroviry a jejich životní cyklus - Prchal, Jan (Bioprospect, 2012)
Retroviry představují viry s unikátním způsobem replikace a zároveň jsou původcem mnoha lidských i zvířecích onemocnění, na prvním místě AIDS způsobovaný retrovirem HIV. Článek shrnuje základy současného taxonomického rozdělení retrovirů a popisuje životní cyklus retrovirů.
Keywords: Retroviridae; Cell Cycle; fyziologie virů; regulace exprese virových genů; buněčný cyklus; Virus Physiological Phenomena; Reverse Transcription; Viral Structural Proteins; Gene Expression Regulation, Viral; virové strukturální proteiny; reverzní transkripce