Štruktúra a predikcia koordinačnej výkonnosti vo volejbale dievčat vo veku 11-15 rokov - Czaková, Natália; Broďáni, Jaroslav; Šimonek, Jaromír (Studia Kinantropologia, 2011)
Práca sa zaoberá štruktúrou a predikčnými možnosťami koordinačnej výkonnosti vo volejbale dievčat vo veku 11 – 15 rokov. Nadväzuje na výskumný projekt KEGA č. 3/3022/05, ktorý stanovil normy koordinačných schopností pre športovo talentované deti a mládež v rôznych športoch, pomocou batérie 7 testov. Výskumnej úlohy sa zúčastnilo 256 volejbalistiek vo veku 11 – 15 rokov. Zo získaných údajov sme pomocou vybraných štatistických metód zistili podiel jednotlivých koordinačných schopností na štruktúre koordinačnej výkonnosti a vytvorili regresné rovnice na predikciu ich koordinačného výkonu.
Keywords: Humans; dítě; motorické dovednosti; Child; Adolescent; volejbal; Volleyball; ženské pohlaví; mladiství; Athletic Performance; Female; psychomotorický výkon; Motor Skills; Psychomotor Performance; lidé; sportovní výkon