Funkční diagnostika - předpoklad úspěchu fyzioterapeuta - Véle, František (Rehabilitace a fyzikální lékařství, 2012)
V příspěvku jsou na základě dlouholetých zkušeností autora shrnuty základní aspekty, týkající se významu vyšetřovacích postupů v praxi fyzioterapeuta. Jsou diskutovány otázky tzv. kineziologické diagnostiky, pohybového chování, hodnocení pohybu, jakož i významu vzdělávání, znalostí, zkušeností, dovedností a intuice v praxi fyzioterapeuta.
Keywords: posturální rovnováha; kineziologie aplikovaná; Physical Therapy Modalities; Physical Therapists; kineziologie; pohybové poruchy; Observation; fyzikální vyšetření; fyzioterapie; Kinesiology, Applied; Movement Disorders; Postural Balance; postura těla; Physical Therapy Specialty; fyzioterapie (obor); Physical Examination; fyzioterapeuti; lidé; pozorování; Humans; techniky fyzikální terapie; Holistic Health; holistické zdraví; Posture