Pětifaktorový model osobnosti, prosociální chování a empatie u studentů středních a vysokých škol - Mlčák, Zdeněk (Psychologie a její kontexty, 2010)
Studie pojednává o některých vybraných výsledcích výzkumu pětifaktorového modelu osobnosti, prosociálního chování a empatických tendencí u relativně početného souboru středoškolských a vysokoškolských studentů (N = 1454) v kontextu s jejich pohlavím, studijní zaměřeností a dobrovolnickou zkušeností. Výsledky podporují význam dobrovolnických zkušeností pro rozvoj osobnosti a jejího prosociálního chování.
Keywords: lidé; mladiství; Women; statistika jako téma; Men; Empathy; psychologické modely; Models, Psychological; Volunteers; Adolescent; Humans; Personality; empatie; ženy; Students; studenti; muži; Statistics as Topic; mladý dospělý; osobnost; dobrovolnictví; dobrovolní pracovníci; empatické tendence; Young Adult; sociální chování; Social Behavior