Farmakoekonomika antibiotické léčby v 1. linii - Adámková, Václava (První linie, 2013)
Farmakoekonomika v sobě spojuje farmakologické, klinické, ekonomické a epidemiologické metody s cílem vytvoření podmínek pro co možná nejvíce racionální využití omezených finančních zdrojů určených pro zdravotní sektor. V případě antibiotické léčby dodává dostatečnou hodnotu, která odůvodňuje vynaložené náklady. Ekonomické hodnocení je dáno srovnáním analýz nejméně dvou zdravotnických technologií z hlediska jejich nákladů a výsledků.
Keywords: Cost-Benefit Analysis; Drug Therapy; antibakteriální látky; lidé; náklady na léky; farmakoterapie; analýza nákladů a výnosů; Anti-Bacterial Agents; Drug Costs; Economics, Pharmaceutical; Humans; ekonomika farmaceutická