Rozvoj sportu v obcích - Slepičková, Irena (Studia Kinantropologia, 2012)
Současné zabezpečení sportu v České republice procházíkrizí, jejíž příčiny lze spatřovat i v přílišné nezávislostidobrovolného sektoru, jenž historicky představovalnejvýznamnější sektor v péči o sport. V poslední době sezačínají sportem velmi výrazně zabývat především obce,které si uvědomují všestranný význam sportu pro své občany atedy i pro svůj rozvoj. Příspěvek uvádí analýzu situace v jedné obci s rozšířenou působností, která může sloužit jako dobrý příklad místní sportovní politiky. Jsou diskutovány hlavní směry činnosti obce a problémy, které zde řeší.
Keywords: zdraví; populace; velkoměsta; Česká republika; zdravotní politika; sportovní politika; Czech Republic; Urban Health; lidé; Cities; Population; Sports; SWOT analýza; Humans; zdraví ve městech; Health Policy; Uherské Hradiště; sporty; Health