Vzťah telesnej aktivity a subjektívnej pohody u vysokoškolských študentov - Pašková, Lucia (Studia Kinantropologia, 2010)
Cieľom výskumu bola analýza vzťahu telesnej aktivity a subjektívnej pohody u vysokoškolských študentov. Výskum bol realizovaný na skupine respondentov – vysokoškolákov študujúcich na rôznych typoch vysokých škôl v SR. Výskumný súbor tvorilo 150 mužov a 230 žien s vekovým priemerom 20,8 roka. Pre zber výskumných údajov sme použili dotazníkovú metódu. Takto získané údaje sme podrobili štatistickej analýze prostredníctvom 2 – testu a Spearmanovho korelačného koeficientu. z našich výskumných zistení vyplýva významná súvislosť medzi stupňom športovej aktivity respondentov a častosťou prežívania jednotlivých emócií, ako i životnou spokojnosťou.
Keywords: osobní pohoda; Humans; sportovní aktivita; Universities; mladý dospělý; Motor Activity; pohybová aktivita; Surveys and Questionnaires; Students; mužské pohlaví; Emotions; Sports; Personal Satisfaction; studenti; osobní uspokojení; Adolescent; Statistics as Topic; průzkumy a dotazníky; ženské pohlaví; Female; statistika jako téma; lidé; emoce; mladiství; subjektivní pohoda; Male; Young Adult; sporty; univerzity