Cholangiopankreatoskopie pomocí SpyGlassTM direct visualization system: seznámení s metodou a první vlastní zkušenosti - Urban, Ondřej; Arnelo, U; Kliment, Martin; Fojtík, Petr; Falt, Přemysl; Hanousek, Martin; Zoundijekpon, V; Kundrátová, Eva; Málek, Tomáš; Holéczy, Pavol (Gastroenterologie a hepatologie, 2013)
SpyGlassTM direct visualization system umožňuje endoskopické vyšetření žlučových cest a pankreatického vývodu. Hlavními indikacemi k metodě jsou nejasná léze žlučových cest, nejasná patologie pankreatického vývodu a endoskopická léčba obtížné choledocholitiázy. Autoři prezentují výsledky léčby souboru 13 nemocných.
Keywords: Equipment and Supplies; Cholangiography; Cholangiopancreatography, Endoscopic Retrograde; Choledocholithiasis; lidé; Female; senioři; mužské pohlaví; gastroenterologie; Gastroenterology; choledocholitiáza; Male; cholangiopankreatografie endoskopická retrográdní; Aged; zdravotnické prostředky; cholangiografie; ženské pohlaví; Humans