Využití inhibitorů fosfodiesterázy v urologii při léčbě erektilní dysfunkce - Hakky, T. S; Baumgarten, A; Beilan, J; Zheng, Y; Martinez, D; Carrion, Rafael E (Urologické listy, 2013)
Vzhledem k celosvětově se zvyšující incidenci erektilní dysfunkce (ED) lékaři stále častěji předepisují inhibitory PDE5 v rámci léčby tohoto onemocnění. Role PDE5 inhibitorů v urologii se neustále vyvíjí, neboť studie prokazují, že tyto preparáty mohou mít benefit rovněž při léčbě hypogonadizmu a BPH. Tento přehledový článek hodnotí využití preparátů sildenafilu, vardenafilu, tadalfilu a avanafilu v urologické praxi.
Keywords: Hypogonadism; Vardenafil Dihydrochloride; erektilní dysfunkce; symptomy dolních močových cest; Prostatic Hyperplasia; lidé; Purines; hyperplazie prostaty; interakce mezi potravou a léky; Drug Synergism; inhibitory fosfodiesterasy 5; imidazoly; inhibitor fosfodiesterázy; tadalafil; karboliny; lékové interakce; Sulfones; Humans; pyrimidiny; avanafil; Drug Interactions; Erectile Dysfunction; sulfony; mužské pohlaví; synergismus léků; Carbolines; sildenafil; vardenafil; Triazines; Food-Drug Interactions; hypogonadismus; Lower Urinary Tract Symptoms; Phosphodiesterase Inhibitors; Male; puriny; inhibitory fosfodiesteras; triaziny; Phosphodiesterase 5 Inhibitors; Pyrimidines; Imidazoles; piperaziny; Tadalafil; Piperazines