Erlotinib v léčbě pokročilého karcinomu pankreatu - Karásek, Petr; Bencsiková, Beatric; Navrátil, Jiří (Onkologie (Olomouc, Print), 2013)
Karcinom pankreatu patří mezi nejzhoubnější nádory gastrointestinálního traktu. Snaha zlepšit léčebné výsledky přidáním dalších cytostatik do kombinace s gemcitabinem vedla ke zklamání. V cílené léčbě pouze tyrozinkinázový inhibitor EGFR erlotinib vykazuje protinádorovou aktivitu, která je klinicky významná u pacientů s rozvojem kožní vyrážky.
Keywords: klinické zkoušky jako téma; Randomized Controlled Trials as Topic; prognóza; lidé; Multicenter Studies as Topic; Drug Therapy; registrace; deoxycytidin; Skin Manifestations; nádory slinivky břišní; randomizované kontrolované studie jako téma; Clinical Trials as Topic; kožní manifestace; chinazoliny; přežití; Deoxycytidine; farmakoterapie; multicentrické studie jako téma; Registries; ErbB Receptors; Pancreatic Neoplasms; Survival; Humans; erbB receptory; Quinazolines; Prognosis