Léčivé rostliny s imunostimulačními účinky - Vildová, Anna; Kubeš, Jan; Tůmová, Lenka (Praktické lékárenství, 2013)
Článek shrnuje výsledky v oblasti léčivých rostlin s imunostimulačními, případně adaptogenními účinky. Zachycuje nové výsledky výzkumu v této oblasti. Zabývá se zejména problematikou méně známých druhů léčivých rostlin využívaných v čínské a orientální medicíně.
Keywords: Ligustrum; Rhodiola; Humans; Phytotherapy; Adjuvants, Immunologic; fytoterapie; adaptogenní účinek; Astragalus; Plants, Medicinal; adjuvancia imunologická; Iridoids; glykosidy; lidé; Acanthaceae; Pharmacologic Actions; imunostimulační účinky; cykloartanové saponiny; ženšen; iridoidy; Astragalus Plant; Glycosides; Astragalus ssp.; Rhodiola resea; Tinospora; farmakologické účinky; Panax; léčivé rostliny