Dostupnost zdravotní péče pro migranty v Německu – příklady dobré praxe - Dobiášová, Karolína; Hnilicová, Helena; Šimandlová, Nikola; Háva, Petr (Zdravotnictví v České republice, 2011)
Tento článek se zaměřuje na dostupnost zdravotní péče pro migranty v Německu v širších souvislostech současné migrace. Rozebírá legální nárok jednotlivých kategorií migrantů na zdravotní péči: migrantů s legálním pobytovým statusem, žadatelů o asyl a iregulérních migrantů. Zvláštní pozornost je věnována přístupu dětí ke zdravotní péči. Článek rovněž předkládá vybrané příklady dobré praxe ke zlepšení dostupnosti zdravotní péče a k začleňování migrantů do mainstreamového zdravotnického systému v Německu. - mecku
Keywords: Health Care Quality, Access, and Evaluation; výzkum; Research; Germany; Transients and Migrants; osoby s přechodným pobytem a migranti; lidé; Humans; Health Services Accessibility; dostupnost zdravotnických služeb; Německo; zdravotní péče - kvalita, dosažitelnost a hodnocení