Web 2.0 a jeho využití v oblasti sportu v ČR - Beneš, Jindřich; Kotáb, Jiří (Studia Sportiva, 2011)
Článek se zabývá potenciálem využití nástrojů webu 2.0 ve sportovním marketingu v návaznosti na jejich popularitu mezi uživateli internetu. Do webu 2.0 lze zahrnout nejrůznější internetové servery. Mezi nejznámější patří sociální síť Facebook, kterou podle nejnovějších sledování užívají 3 milióny Čechů. Za mikroblogy je zastoupen Twitter, který sice v ČR ještě není tak rozšířen, ale je spíš otázkou času, kdy se tomu tak stane. Servery sdílející multimédia zastupuje Youtube. K měření efektivnosti sociálních sítí lze využít buď všeobecných analytických nástrojů anebo lze využít specifické přístupy pro sport, vycházející ze specifičnosti sportovního produktu a prostředí.
Keywords: Marketing; uživatelské rozhraní počítače; internet; User-Computer Interface; marketing; Twitter; Facebook; Česká republika; analýza webu 2.0; sociální sítě; Data Interpretation, Statistical; Internet; měření efektivity; Czech Republic; Youtube; lidé; Sports; Humans; Social Networking; interpretace statistických dat; monitoring; sporty