Hydronefróza segmentu podkovovité ledviny raritní velikosti a jeho chirurgické řešení - Hlavička, Martin; Schraml, Jan; Čegan, Martin; Adámek, Daniel (Česká urologie, 2013)
V článku předkládáme kazuistiku pacienta s hydronefrotickým vakem segmentu podkovovité ledviny raritní velikosti. Peroperačně byl nález řešen nefrectomií hydronefrotického vaku a zajištěním solitárně funkčního druhostranného segmentu.
Keywords: nemoci ledvin; Magnetic Resonance Imaging; ultrasonografie; cystotomie; nefróza; Tomography, X-Ray Computed; lidé; magnetická rezonanční tomografie; urogenitální abnormality; Ultrasonography; Urogenital Abnormalities; Nephrectomy; Kidney Diseases; Humans; urologické chirurgické výkony u mužů; Hydronephrosis; Male; Aged; Urologic Surgical Procedures, Male; hydronefróza; Cystotomy; senioři; mužské pohlaví; Nephrosis; nefrektomie; počítačová rentgenová tomografie